robi się je naprawdę łatwo i szybko, a smak jest genialny. ciasto jest wilgotne, miękkie i bardzo słodkie.
czego potrzebujemy?
- 2 jajka
- 1 szklanka cukru
- 4 bardzo dojrzałe banany
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- paczka cukru z prawdziwą wanilią
jak to zrobić?
jajka należy rozbełtać z cukrem, najlepiej trzepaczką. banany rozgnieść widelcem i dodać do masy. do tego dodać pozostałe składniki i wszystko dokładnie wymieszać. wylać do keksówki, małej tortownicy lub na niewielką blaszkę. piec 30 minut w temperaturze 185 stopni.
opcjonalnie możemy dodać do ciasta bakalie lub pokrojoną czekoladę.
świetnie smakuje podane z masłem orzechowym.
*no i w końcu przyszło to, o czym wiedziałam w zasadzie od 7 miesięcy. Łukasz wyjechał, a ja siedzę sama i piekę. Chociaż nawet to bez niego nie jest fajne, nie mam na kogo pokrzyczeć, że coś źle robi i nikt nie mówi mi, że pycha i że jestem najlepszą kuchareczką na świecie. BORZE, RZAL.
![]() |
chwilę przed wyjazdem |
a jutro o siódmej rano w Imparcie i gramy dwa spektakle pod rząd, przynajmniej tyle fajnego
Mmmm . Banany są najlepsze :)
OdpowiedzUsuń