pyszne, zdrowe, łatwe w wykonaniu meksykańskie danie
co będzie nam potrzebne?
- 3 torebki ryżu
- podwójna pierś kurczaka (oryginalnie powinno być mięso mielone, ale ja wolę kurczaka)
- cebula
- puszka krojonych pomidorów
- puszka czerwonej fasoli
- puszka białej fasoli
- puszka kukurydzy
- przyprawa 'chilli con carne' lub do kuchni meksykańskiej
jak to zrobić?
ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu
kurczaka kroimy na małe kawałki, marynujemy w małej ilości wody, oleju, pieprzu, soli i ulubionej przyprawy do kurczaka.
wstawiamy do lodówki na czas pokrojenia cebuli, a najlepiej na dłużej. cebulę kroimy w kostkę. w sporym garnku, w którym będziemy wszystko mieszać, podsmażamy kurczaka z cebulą na małej ilości oleju.
dodajemy nasze 4 puszki: pomidory, kukurydzę i oba rodzaje fasoli, ryż i dosypujemy sporą ilość przyprawy 'chilli con carne', mieszaaaaamy
UKASZ ROBI TO DOBRZE
tak powinno wyglądać, jeśli niczego nie zepsujemy, a że nic nie da się tu zepsuć, to na pewno będzie tak wyglądać :))))))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz