piątek, 6 czerwca 2014

chilli con carne


pyszne, zdrowe, łatwe w wykonaniu meksykańskie danie


co będzie nam potrzebne?
  • 3 torebki ryżu
  • podwójna pierś kurczaka (oryginalnie powinno być mięso mielone, ale ja wolę kurczaka)
  • cebula
  • puszka krojonych pomidorów
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka białej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • przyprawa 'chilli con carne' lub do kuchni meksykańskiej

jak to zrobić?

ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu
kurczaka kroimy na małe kawałki, marynujemy w małej ilości wody, oleju, pieprzu, soli i ulubionej przyprawy do kurczaka. 


wstawiamy do lodówki na czas pokrojenia cebuli, a najlepiej na dłużej. cebulę kroimy w kostkę. w sporym garnku, w którym będziemy wszystko mieszać, podsmażamy kurczaka z cebulą na małej ilości oleju. 


dodajemy nasze 4 puszki: pomidory, kukurydzę i oba rodzaje fasoli, ryż i dosypujemy sporą ilość przyprawy 'chilli con carne', mieszaaaaamy
UKASZ ROBI TO DOBRZE



tak powinno wyglądać, jeśli niczego nie zepsujemy, a że nic nie da się tu zepsuć, to na pewno będzie tak wyglądać :))))))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz